logo direkcije sajt
Nakon dužeg vremenskog perioda, počeo je sa radom zvanični sajt Vakufske direkcije - Bejtul mala Rijaseta Islamske zajednice Srbije.
 
Sajt će biti edukativno-informativnog karaktera. Baviće se pojašnjenjem pojmova kao što su vakuf i bejtul mal, upoznavanjem sa značajem i vrednostima ovih institucija, ali i ostalim islamskim vrednostima i propisima uopšte, kao i aktuelnim pitanjima i zanimljivostima iz islamskog sveta.
Postojaće mogućnost postavljanja šerijatskih pitanja (na koja će odgovarati: Sead ef. Nasufović - reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbiije, Muhamed ef. Jusufspahić - predsednik Vrhovnog sabora IZS, Senad ef. Halitović - muftija sandžački, Nedžmedin ef. Saćipi - muftija preševski, Muhamed ef. Demirović - zamenik muftije sandžačkog, Muhamed ef. Naser - profesor fikha u Beogradskoj islamskoj srednjoj medresi), biće otvoren za sva mišljenja i sugestije. I poslednje ali ne i najmanje bitno – naći ćemo model da svako ko je zainteresovan može imati uvid u dobijene donacije, udeljene zekate i sadake, ali i prihode koji ostvaruju vakufske profitne firme kao npr. obdaništa, medrese, fakultet.

100805860 141151580848180 4163872713598828544 n 1

gajtet logo veliki

 

logo RIZS

Halal Srbija