Beograd, 19. decembar 2020.
 
U prostorijama Islamske zajednice Srbije, muftija beogradski i vojni – Mustafa ef. Jusufspahić, ugostio je predstavnika za verske poslove Republike Turske – dr Fatiha Judžela.
Povod posete je bio završetak četvorogodišnjeg mandata dr Judžela u Republici Srbiji.
 
Dr Judžel je kazao kako je proveo lepe četiri godine u Srbiji i kako se za vreme svog mandata upoznao sa radom Islamske zajednice Srbije, sa radom Muftijstva beogradskog sa kojim je, kao je istakao, bilo lako sarađivati. „Podelili smo svoju ljubav sa vama i osetili vašu ljubav prema nama“, kazao je dr Judžel.
 
Muftija Jusufspahić je rekao da se tokom trajanja mandata dr Judžela osetio na delu kur’anski ajet „Zaista su vernici braća“, dodavši da su odnosi od početka bili iskreni. Muftija je iskoristio priliku da gospodinu Judželu dodeli plaketu, „priznanje za nesebičnu pomoć Islamskoj zajdnici Srbije i doprinos dobrim odnosima islamskih zajednica Republike Turske i Republike Srbije“.
 
Prijemu dr Judžela prisustvovali su i predstavnici Mešihata srbijanskog – muftija niški Eldin ef. Ašćerić; muftija mačvansko – podrinjski Mehmedalija ef. Veli; kao i direktor sertifikacije Halal agencije Zaki Šaltaf; glavni imam Bajrakli džamije Ramadan ef. Mehmedi, imam džemata Zemun grad Senad ef. Hajrović; i glavni imam Medžlisa IZ-e Novi Beograd Halid ef. Malići.
 

 

100805860 141151580848180 4163872713598828544 n 1

gajtet logo veliki

 

logo RIZS

Halal Srbija