FIKRET EF BULIC

Gost jutarnjeg programa GMS Radija ovog jutra je bio Fikret ef. Bulić, mladi imam koji već dve godine svoju ramazansku praksu obavlja u džematu Dunišće, opština Sjenica.
Kako kaže Fikret ef. ovaj džemat broji 32 domaćinstva sa mesdžidom smeštenim u centru sela. Iako je stanovništvo raseljeno po celoj Evropi, a mnogi su svoj put za nafakom pronašli i u dalekoj Americi, broj džematlija je svakog Ramazana sve veći što otvara mogućnosti za mnoge džematske aktivnosti. 
U telefonskom razgovoru Fikret ef. je naglasio kako i ovog Ramazana pored redovnih teravih namaza akcenat daje verskoj pouci za najmlađe gde ih poučavajuci islamu, pravim životnim vrednostima priprema za sva životna iskušenja. Akida, fikh, istorija islama, ahlak su samo neki od predmeta koji se svakodnevno izučavaju u mektebu. 
Sa ponosom Fikret ef. ističe veoma posećene džuma namaze kao i hatme koje se uče tokom Ramazana uz zajedničke iftare i hatma - dove. 
Na kraju razgovora, Fikret ef. je upozorio na vreme koje brzo teče i da je prva trećina Ramazana već prošla, a da će nagradu na kraju meseca dobiti samo bogobojazni i oni koji su iskoristili svaki ramazanski trenutak te pozvao da se naredni dani potpuno iskoriste kroz ibadete koji su mogući samo u ovom blagoslovljenom mesecu.
Jutarnji program, GMS Radija možete pratiti svakog radnog jutra od 8h.

logo RIZS

Halal Srbija