bajrakli

Danas je u Bajrakli džamiji u Beogradu, održao hutbu i predvodio džuma namaz Ramadan ef Mehmedi, glavni imam Bajrakli džamije. Tema hutbe je bila noć Kadr - poslednja trećina meseca Ramazana.

Citirajući Kur'anske ajete i hadise Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, Ramadan efendija je govorio o vrednosti poslednjih deset dana Ramazana a naročito noći Kadr, podstičući vernike da se maksimalno potrude da preostale dane i noći ovog blagoslovljenog meseca provedu učeći Kur'an, u zikruLLahu i ostalim vrstama ibadeta.

"Mi smo ga počeli objavljivati u Noći Kadr -
a šta ti misliš šta je Noć Kadr?
Noć Kadr je bolja od hiljadu meseci -
meleki i Džibril, s dozvolom Gospodara svoga, spuštaju se u njoj zbog odluke svake,
sigurnost je u njoj sve dok zora ne svane."

"Ko probdije noć Kadr verujući i tažeći nagradu i oprost samo od Allaha, biće mu oprošteni predhodni gresi", citirao je efendija Mehmedi reči Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, dodavši: "Prenosi se od Aiše r.a.da je rekla: "Upitala sam: "Božiji Poslaniče, ako pogodim noć Kadr, sta ću moliti u njoj?" Odgovorio je: "Moli: Gospodaru moj, Ti praštaš i voliš oprost, pa mi oprosti (Allahumme inneke afuvvun tuhibbul-avfe fa'fu anni).

Nakon objašnjenja vrednosti noći Kadr, glavni imam Bajrakli džamije je podsetio prisutne vernike da poslednji dani Ramazana treba da budu kruna, da treba da se kapitalizuju dela učinjena u prve dve trećine meseca posta i pozvao sve one koji su u mogućnosti da ispune jedan od islamskih šartova - udele zekat, a sve prisutne da ne zaborave da daju sadakatu-l-fitr.

WP 20170616 13 31 10 Pro

Anketa:

Koliko često slušate GMS Radio?

Svakodnevno - 59.6%
Povremeno - 29.8%
Ne slušam, pratim samo putem Facebook-a - 9.9%
The voting for this poll has ended on: May 29, 2016

Halal Srbija

 

 

Prevoz i organizacija dženaza