DSCF9478

Danas je obeležen nacionalni dan Turske. Povodom 94. godišnjice Republike Turske ambasador ove države Tanžu Bilgić bio je domaćin na svečanom prijemu u hotelu Hajat Ridžensi (Hyatt Regency).

Ambasador Bilgić je u svom obraćanju kazao kako odnosi dve zemlje napreduju na svim poljima i da su nedavnom posetom predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji ovi odnosi podignuti na viši nivo.
On je na prijemu pročitao i pismo predsednika Turske u kojem ukazuje na značaj vojnika koji su branili Tursku tokom istorije i koji su "izabrali smrt, kako sloboda i čast Turske ne bi bili ugroženi". Taj duh vlada i danas, kaže Erdogan u pomenutom pismu, a svi pripadnici turske nacije su ponosni što su deo "hrabre i plemenite nacije" koju krasi "karakter nezavisnosti".

Pored najviših predstavnika Islamske zajednice Srbije – Reisu-l-uleme Seada ef Nasufovića, Muftije srbijanskog Abdullaha ef Numana, Muftije beogradskog i vojnog Mustafe ef Jusufspahića kao i glavnog imama Bajrakli džamiije u Beogradu Ramadana ef Mehmedija, svečanosti su prisustvovali ministri Ivica Dačić i Zoran Đorđević, predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, poslanici SDA u Skupštini Srbije Enis Imamović i Bajro Gegić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, ambasadori SAD-a i Velike Britanije Kajl Skat i Denis Kif, ambasadori arapskih država, predstavnici političkog, kulturnog i javnog života.

DSCF9475DSCF9448DSCF9476

Anketa:

Koliko često slušate GMS Radio?

Svakodnevno - 59.6%
Povremeno - 29.8%
Ne slušam, pratim samo putem Facebook-a - 9.9%
The voting for this poll has ended on: May 29, 2016

Halal Srbija

 

 

Prevoz i organizacija dženaza