reis ef u generalstabu

Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije Sead ef. Nasufović razgovarao je u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Ljubišom Dikovićem. Reč je o prvoj poseti poglavara Islamske zajedinice Srbije generalštabu vojske.

Reis Nasufović i general Diković su razgovarali o značaju i dostignućima verske službe u VS i potrebi veće zastupljenosti građana islamske veroispovesti među pripadnicima vojske.

Reisu-l-ulema Nasufović je izrazio zadovoljstvom posetom Generalštabu VS i zahvalnost na učinjenom naporu da pripadnici VS islamske veroispovesti u Vojsci ostvare Ustavom zagarantovano pravo na slobodu veroispovesti.

Načelnik Generalštaba je istakao da je Vojska Srbije vojska svih građana, koja poštuje različitosti i stvara uslove za ispunjenje verskih potreba svih pripadnika.

Treba napomenuti da je Rijaset obezbedio za svakog vojnika islamske veroispovesti prevod Kur’ana

U delegaciji Vojske Srbije bili su načelnik Uprave za ljudske resurse pukovnik Savo Iriškić, načelnik Odeljenja za veru pukovnik Saša Milutinović, muftija vojni major Mustafa ef. Jusufspahić i njegov pomoćnik zastavnik Elvir Selimović.

Anketa:

Koliko često slušate GMS Radio?

Svakodnevno - 59.6%
Povremeno - 29.8%
Ne slušam, pratim samo putem Facebook-a - 9.9%
The voting for this poll has ended on: May 29, 2016

Halal Srbija

 

 

Prevoz i organizacija dženaza