sremcica jul 2018 1

Nakon obilnih padavina i nevremena koje je prošle sedmice zahvatilo Beograd, pričinjena je velika materijalna šteta pojedinim stanovnicima naselja Železnik. Najugroženiji meštani su evakuisani u mesnu zajednicu gde su sačekali razvedravanje i prestanak padavina.

Lokalni imam, Skender ef. Skenderi, zajedno sa predstavnicima Medžlisa IZ Čukarica obišao je preko 30 porodica ovog beogradskog naselja i tom prilikom, u saradnji sa Muslimanskim dobrotvornim društvom Merhamet i udruženjem Amanet, porodicama uručio pakete sa osnovnim životnim namirnicama, kao znak pažnje i podrške u nesreći koja ih je zadesila.

Efendija Skenderi je citirao kur’anski ajet “A vernici su zaista braća,” i poručio ugroženom stanovništvu da ih njihov džemat neće ostaviti same i bespomoćne te im preporučio strpljenje u iskušenju koje ih je zadesilo. On je istakao i zadovoljstvo što su opštinski organi brzo reagovali i evakuisali najugroženije ali i poslali komisiju koja će proceniti štetu na osnovu čega će oštećeni biti novčano obeštećeni.

U obilasku porodica i podeli paketa ispred Amaneta prisustvovao je Kemal Gudžević.

sremcica jul 2018 2sremcica jul 2018 3

Anketa:

Koliko često slušate GMS Radio?

Svakodnevno - 59.6%
Povremeno - 29.8%
Ne slušam, pratim samo putem Facebook-a - 9.9%
The voting for this poll has ended on: May 29, 2016

Halal Srbija

 

 

Prevoz i organizacija dženaza