muftijstvoVojvodjansko1

Islamska zamednica Srbije - muftijstvo vojvođansko izražava zabrinutost svojih vernika zbog napada koji se dogodio u noći između subote i nedelje kada su, u ul. Furoškoj, dva mladića albanske nacionalnosti napadnuta, usled čega su zadobili teške telesne povrede.
Muftija vojvođanski Muhamed ef. Ziljkić kaže da “ovakvi postupci ne donose nikom dobro” i da se “ovakvim činom pokušava narušiti dobra harmonija koja vlada među građanima Novoga Sada”.

“Novi Sad je naš grad. Grad svih građana. Slobodan. Grad njegovih gostiju koji ga rado posećuju iz svih krajeva sveta. Poznajući mentalitet stanovništva, cenim da je ovo delo nesavesnih pojedinaca koji ni sami ne znaju zašto su napali dva mladića koja ih ničim nisu izazvala. Ja ću danas, u ime muftijstva vojvođanskog ali i u ime svih novosađana koji ne podržavaju ovaj čin nasilja, obići u Kliničkom centru povređene mladiće. Ne sumnjam da će ovaj čin osuditi i predstavnici pokrajinske i gradske vlasti jer upravo saradnjom sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem i predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem, kao i predstavnicima crkava i verskih zajednica, godinama se trudimo da izgradimo dobre odnose među svim građanima Novog Sada. Ujedno pozivam nadležne organe da reaguju, pronađu počinioce i adekvatno ih kazne kako ne bi dozvolili da ovakvi incidenti postanu česta pojava”, izjavio je muftija vojvođanski Muhamed ef. Ziljkić.

Anketa:

Koliko često slušate GMS Radio?

Svakodnevno - 59.6%
Povremeno - 29.8%
Ne slušam, pratim samo putem Facebook-a - 9.9%
The voting for this poll has ended on: May 29, 2016

Halal Srbija

 

 

Prevoz i organizacija dženaza